Sarmale traditionale

de DianaTrucmel in Porc, 1 Dec 2018 | 3408 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru umplutura:
  •  Carne tocata (amestec porc-vita): 1kg
  •  Orez: 200g
  • Oua: 2
  •  Pasta rosii: 2 linguri
  •  Ceapa: 2 cepe potrivite
  • Cimbru: 1-2 lingurite
  • Sare/piper dupa gust
  • Delicat de pui: 1 lingura
  • Varza murata: 2 verze medii
  • In plus:
  • Costita afumata fara os/ sunculita taraneasca afumata
  •  Pasta rosii
  • Foi de dafin
  • Piper negru, boabe.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale traditionale:

Intr-un bol incapator, se pune amestecul de carne tocata, dupa care se adauga orezul prefiert, amestecam compozitia, dupa care adaugam celelalte ingrediente ( sare, piper, delicat, pasta rosii, delicat, oua).
Se amesteca toate ingredientele cu orezul si carnea pana se incorporeaza suficient toate aromele.
Gustam pentru a ne asigura ca aceasta compozitie nu este prea sarata sau nesarata. Daca doriti sa fie mai aromate, mai adaugati din ingrediente, dupa gust.
Incepem prin a lua cate o foaie de varza murata, punem o lingura din compozitia pregatita in prealabil, apoi rulam. Atentie, nu trebuie lasate marginile desfacute, trebuie rulate cu atentie.
Dupa ce am terminat de impaturit toate sarmalele, luam o oala incapatoare, si asezam un prim strat de varza tocata, dupa care incepem prin a aseza sarmalele astfel: un strat de sarmale peste care imprastiem o lingura de pasta de rosii, piper boabe, foi de dafin si costita afumata cate 4 bucati taiate potrivit). Se repeta procedura la fiecare strat pana ajungem la final.
Dupa ce am terminat de asezat sarmalutele in oala, punem apa peste ele, cat sa le acopere, deoarece apa o sa se duca in tumpul fierberii si le punem la foc incet timp de 3 ore, pentru a fierbe suficient de bine.

TIPS-URI

1

Miscati de oala din cand in cand pentru a nu se prinde sarmalele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale traditionale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

04.12.2018, 08:51

Cu siguranta sunt gustoase!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:56

Foarte gustoase si arata super bine!

oanapl 1

30.12.2018, 16:19

Interesanta reteta! Desi nu am mai auzit pe nimeni care sa puna oua in sarmale, cred ca sunt delicioase!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale traditionale